2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Ochocho!

Savaitgalis buvo išties neblogas – reguliarųjį sezoną sėkmingai užbaigė „Statyba“, įspūdingai pirmąsias namų rungtynes sužaidė „Žalgiris“. Na, bet ir be rungtynių netrūko linksmų ir nuotaikingų akimirkų.

Penktadienis. Paskutiniosios „Statybos“ reguliariojo sezono rungtynės namuose. Varžovai šį kartą Jono „Mušeikos“ Elvikio vedama „Š. Marčiulionio vaikų krepšinio mokykla“. Rungtynės vyksta sklandžiai, „Statyba“ kone visą laiką pirmauja ir iškovoja septintąją pergalę iš eilės. Jordano numerį pasirinkęs Mušeika palieka aikštelę žemai nuleista galva, pelnęs tik vieną tašką per kone 30 žaidimo minučių.

„Fokuse“ atmosfera gera, bedantis vis pasakoja savo nuotykius Molėtuose, nepamiršdamas pridurti „nieko neatsimenu“. Tačiau po rungtynių ilgai užsisėdėti nevalia, nes laukia B6 futbolo skyriaus nario vaplio gimtadienis (hey, kodėl pakviesti ne visi b-šešiečiai?)

Šeštadienio rytas kiek sudėtingas, tačiau reikia atsigauti ir skubėti į Bazilijonus. Nusprendžiame susitikti 16 val. Visgi daugumai tai nė motais, todėl pusantros valandos sėdime dviese su waltenu ir stebime telefono ekrane besikeičiančius NKL rezultatus. „Statyba“ pralaimi, bet tai ne bėda, šios rungtynės jau nieko nebelėmė.

Apie pusę šešių atvyksta doomeriai, vėliau pasirodo atsipalaidavęs Čipsas su Romu, po kiek laiko prisijungia ir Senas. Vyksta diskusijos apie LFF prezidento rinkimus, naująjį Lietuvos futbolo rinktinės trenerį, rankinį bagažą keliaujant lėktuvu ir pan. Štai jau laikas ir į stadioną. Eilė prie bilietų nemaža, tad be galo džiaugiasi tie, kas turi abonementus. Viduje šioks toks (tiesą sakant, tikėtas) akibrokštas – nėra alaus. Apsauga šį kartą griežtesnė, nei pernai, todėl doomeriai su puslitriniais šnapso buteliais nusprendžia rungtynes praleisti. Tačiau po truputį renkasi kiti B6 entuziastai. Pirmasis kėlinys itin geras – 5:0. Vyksta savotiškos varžybos „Kas pamatys daugiau įvarčių?“ Kai kas po rungtynių gyrėsi pamatęs ir 5.

Na, per pertrauką laikas į parduotuvę alaus, kurį į stadioną, pasirodo, galima įsinešti kapišone. Dar du įvarčiai, nerealizuotas 11 m baudinys ir galutinis rezultatas net 7:0. Išeinant Čipso „Ochocho!“ (ištartas Eločkos Ščiukinos stiliumi) priverčia stabtelėti vieną automobilį, kurio ekipažas siūlė pavėžėti, tačiau buvo mandagiai (gal ir ne visai) atsisakyta.

Toliau blyninė be blynų, bixai su užnuodytais lavašais ir visi skirstosi namo. Su Senu dar pamėginam užsukti į „Pelėdą“, tačiau ten „apačia užsakyta“ (nors užimti tik du stalai).

Ką gi, ateinantį šeštadienį „Žalgiris“ vyksta į Panevėžį (rungtynės su Pakruojo „Kruoja“), o „Statyba“ tą pačią dieną 17 val. namuose priima „Triobet“ krepšininkus. Bet gal visgi ketvirtadienį reikėtų apsilankyti Jonavoje?

P. s. Originalus pavadinimas visgi „B-6“, tad jokio plagiato.

3 komentarai:

  1. na, vistiek sunku suprasti ta ochocho detektyva

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai kam išeina važiuot - tevažiuoja!

    O apie ohohoho, tai matomai pareigūnai ten išgirdo pašaipa iš reo ir exkolegos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Misle iminta
    http://www.explosm.net/comics/2813/

    AtsakytiPanaikinti