2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Groundhoppinam: LRytas vs Azovmaš

Ot laikai atėjo... Prisimenu, prieš kokius septynerius-devynerius metus ex kolega bent kartą per mėnesį pasigirdavo, kad iš kasų spėjo pagriebti beveik paskutinius bilietus į LRyto mačą. Kitą dieną atitinkamai dalindavosi įspūdžiais apie pilnas sales (ar tai butų Eurolyga, ar ULEB) ir, nors guosdavosi, kad piniginė gerokai patuštėjo (pigiausias bilietas ar tik ne 30 lt tais laikais kainuodavo?), visgi pokalbį vainikuodavo fraze Buvo verta.

Man, tiesą sakant, klastingu keliu į Lietuvos kašį atėjęs LRytas visada buvo px. Tačiau Siemenso lankomumo rodikliai išties buvo žiauriai geri. Pačiam vos porą kartų teko nueiti į Siemensą ir, nors tai nebūdavo top mačai, tribūnos būdavo beveik pilnos.

Šį sezoną, rodos, lankomumo sėkmė nusisuko. Tad Čipsui paskambinus ir pasiūlus dykai nueiti pažiūrėti topinės sostinės komandos ir Azovmaš mačo Vieningosios lygos rėmuose, pagalvojau, kad taigi puikus groundhoppingas, be to, yra proga savo akimis pamatyti, kas gi dedasi Siemense per LRyto mačus. Įdomiausia, kad Čipso kišenė tiesiog plyšo nuo iš bičiulių susirankiotų abonementų, bet kam paskambindavau ar parašydavau, išgirsdavau arba mandagų Šiandien negaliu“, arba net sakyčiau radikalųManęs nedomina (plojam Misiūnui). Waltenas dar ir išsityčiojo pareiškęs, jog tai anoks groundhoppingas kelis kilometrus pašokti iki Siemenso :) Gal ir taip :)

Taigi, likus penkiolikai minučių iki mačo pradžios prie Siemenso plaukia skystos žmonių vorelės, prie kasų vos keliolikos žmogelių vorelė, perkančių bilietus po 11 lt (!!! jei neklystu, istorinės žemos kainos į LRyto tarptautinius mačus). Žmonių jūros viduje taip pat nėra. Kai matai tuos 40005000 žmogelių (pagal oficialią statistiką 4500), pagalvoji, kad iš ties bent jau sostinė persisotinusi tomis lygomis: LKL, BBL, Eurocup, VTB. Praktiškai, jei būtum kietas ultrasas, reikėtų viską mesti mokslus, darbus ir tiesiog važinėti iš arenos į areną.

Kiek pasiginčijom, ar šį sezoną, be mačų su Žalgiriu, Siemense buvo anšlagas lošiant LRytui. Čipsas dievagojosi, kad tos pačios VTB lygos mače su CASK turėjo būti apie 10 000 žiūrovų, tačiau protokoluose įrašytas skaičius 7000 ar 7500, ir tai toli gražu nėra 11 000, kiek talpina Siemensas.

Taigi, apie ultrasus/supporterius ir šiaip žiūrovus. Absoliuti dauguma madingi kašio sirgaliai, per trylika metų įtikėję LRyto mitu ir su pasimėgavimu kertantys spragėsius bei kartais pasikeliantys nuo kėdžių. Šeimyninio žiūrovo standartas, bet gana gausiai pasipuošęs atributika. Visą triukšmo kėlimo darbą ant savo pečių pasiėmė apie 120, gal 130 aktyvesnių palaikytojų. Jaunesni, pavadinkim juos pagal banerį portugalais, susibūrę tribūnoje už vieno kašio, oldskūlas arba sėklovcai arba stepininkai (turi dvi Stepo vėliavas) susigrūdę priešingame aikštės perimetro kampe, kiek aukščiau. Ir jaunimėlis, ir oldskūlas pirmąją mačo atkarpą praktiškai nenutilo, visa neblogai atrodė tas jų susišūkavimasPirmyn vilniečiai Pirmyn vilniečiai. Antroje mačo dalyje jaunimėlis prislopo, o oldskūlas su savo būgnais tempą išlaikė iki mačo pabaigos. Daugiausia, kiek teko nugirsti, buvo varomos skanduotės pagal būgnų ritmus  Rytas bei Lietuva.

Tiesa, jaunimas kiek reabilitavosi po finalinio švilpuko surengė pyro šou ir ar tai nebuvo pirmasis pyro šou LRyto mače? Na, žinoma, skraidė visokios juodos/baltos/raudonos juostos ir konfeti, grojo maršai viskas kaip ir priklauso top komandos mačuose. Bet argi mums rūpi blizgučiai?:)

Po mačo, pasirodo, LRytas dar rengia susitikimus su savo fanais. Ką gi, dirstelėjome   šį kartą į susitikimą atėjo šokėjos, ir aš, žinoma, negalėjau nenuspausti fotoaparato mygtuko :) Vėliau jas pakeitė Predragas Samardžiski, Čipsas vis ragino paklaust, kur gi jis meldžiasi Vilniuje ;)

Vyjezdą į Siemensą uždarėme Alaus studijoje, kur, bevėpsant Čempionų lygos batalijas bei Čipso vikipedijai bevardijant naujas Padniestrės futbolo viltis, ir atėjo metas prigulti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą