2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Jonava 2.0: atmosferinė rekordinė išvyka

Tai, kas atrodė visiškai nereali vizija (ypač, kai pačioje sezono pradžioje balkone mačus stebėdavo keli žmogeliai), išsipildė su kaupu – 2012 metų kovo 27-ąją „Statybos“ supporteriai gali apibraukti raudonu markeriu kaip istorinę datą.

Jau po šeštadienio rungtynių, kuomet „Statyba“ ištraukė nerealų mačą su jonaviškiais, buvo aišku, kad didesnis ar mažesnis desantas Jonavoje bus, tačiau vargu bau kas tikėjosi, kad susirinks visa solidi brigada – dvylika brolių, juodvarniais lakstančių: Matulka, Meška, Čipsas, Chirurgas, WP-Lietsargis, Waltenas, Gedulis-Champagne, Audrius-Neofolk, naujokas Rimas, naujokas Vileika (vardas užkrito), Vytenis-Lerva-Pipiras ir Darius Brolis.

Matulka, senasis statybfanis, nusipelno didelio ir ypatingo ačiū – būtent jis sukombinavo kultinį oranžinį baidarininkų autobusiuką, pats sėdo prie vairo, o į vidų sugrūdo dar devynis juodai baltus. Kelionė realiai priminė posakį „kaip silkės bačkoje“, vis dėlto pasismaginant pigiu birzgalu Jonavos industriniai priemiesčiai buvo pasiekti gana sparčiai. Laiko užsukti į „Vilkę“ jau nebebuvo, tad paskubomis sporto centro knaipėje „Olimpas“, kur prie oranžinio autobusiuko mobo prisijungia prašmatniu „kabluku“ atvykęs Vytenis su broliu, susivertus rūgštingojo ir per gerklę lipančio švyturio/utenos, užgrobiamas jau tradiciniu tapęs kampelis balkone.

Trys vėliavos, dauguma vyrukų su Statybos marškinėliais – NKL mastais tai atrodo išties neblogai. Palaikymas prasideda iš karto ir didesnėms-mažesnėmis bangomis ritasi iki pat orgazmatroniškojo finalo. Šį kartą kažką panašaus į organizuotą palaikymą suorganizavo ir jonaviškiai, įsitaisę kitame balkone su baneriu „Jonava, mes už tave“, būgnu ir sirena-dūda. Neretai salė – apie 250 žmonių – užsivesdavo skanduodama „Jonava“ ir, pridėjus mūsiškį palaikymą, atmosfera tokiomis akimirkomis būdavo superinė. 

Po mačo vėl prisėdę „Olimpe“ dar žvilgtelėjom kaip klostosi niekam nereikalingo sostinės top klubo reikalai ir – į kelią. Pirma stotelė – Jonavos „Iki“, kur vyksta alaus/sidro skardinių nusiaubimas, o Gedulis dar investuoja solidžią sumą ir į pergalės šampaną, kuris ne ypač sėkmingai iššauna jo rankose ir prašmatnaus šampano, turbūt kainavusio visus 4,99 lt, purslai teka „Stone's Lament“ lyderio barzda. Et, tas saldus pergalės džiaugsmas... Daina keičia dainą, intymūs šnabždesiai perauga į vieną non-stop lalėjimą, naujuosiuose Vilniaus rajonuose iš autobusiuko vienas po kito virsta adrenalino ir euforijos prisodrinti kūnai. Jonavos byla uždaryta, kas į Radviliškį? ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą