2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Azotiškiausias miestas – Jonava

NKL aistros pasiekė lemiamą etapą, tad pasiskirsčius atkrintamųjų varžybų poroms, B6 krepšinio sekcijos entuziastai sukruto: neduok Dieve, sezonas ir baigsis pirmajame etape, taip ir nepramušus masiškesnės išvykos. Garliavą aplankius senosios statybfanių gvardijos atstovui Vyteniui-Lervai ir Molėtuose prisivaišinus alkoskinų frakcijos ideologui Trintukui-Bedančiui, atėjo metas tarti žodį ir B6.

Varžovas geografine prasme iškrito pats parankiausias – Jonavos sporto klubas (nesiverčia jonaviškių klubą vadinti „Triobetu“, skamba taip pat prastai, jei „Statyba“ skambėtų kaip „Unibetas“). Ketvirtadienis, žinoma, labai prasta diena – nors tai ir yra vadinamasis mažasis savaitgalis, tačiau, žinia, B6 sekta ir pasižymi tuo, kad nemaža dalis priversta parduoti verslo velnio sėklai net ir savaitgalius. Vis dėlto Čipsas, Gedas ir šių eilučių autorius sugeba prasimušti laisvą popietę – ir pirmyn. 

Logistikos specialistas Gedulis taip sudėliojo maršruto grafikus, kad Jonavoje atsidūrėme iki mačo likus daugiau nei pusantros valandos ir atsidavėme vietos old skūlo Švarco-Faršo (Jonavos death metalo grupės „Agonija“ gitaristas, vėl šią praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio kultinę undergroundo grupę prikėlęs naujam gyvenimui) globai.

Pirmoji stotelė – alubaris „Vilkė“, kuriame pakaštavojame iki tol neragautą ir net neregėtą Kalnapilio „Brown Ale“. Šis maisntryminio kombinato produktas vieningai užskaitomas, juo labiau, kad globėjiška simpatulka pilstytoja šio skystalo įpila vos už tris litus/bokalas. Draugiška kaina! „Vilkė“ pasižymi ne tik šešiais Kalnapilio-Tauro kraneliais – pasirodo, čia yra ir jonaviškių sporto aistruolių susibėgimo vieta, tad netrukus jau diskutuojame su vietiniais. Smagus Jonavos old skūlas! O vieną bičą, berods, Gunią, apsirėdžiusį „Iron Maiden“ bliuzonu, dar gali atsiminti ir tie, kurie kokiais 1986–88-aisiais skaitė reportažus apie Kaišiadoryse praūžusį „Hard Ekspresą“, kur tada grojo ir būrį savo fanų atsivežė kultiniai Jonavos hardrokeriai „Audronaša“, sukūrę neoficialų Jonavos himną „Azotiškiausias miestas“. 

Kol būsimasis Jonavos sporto ir pramogų centras dar tik dėliojamas mintyse, vietos kašio komanda kiekvieną kartą apie 200 savo fanų sutraukia į Kultūros ir sporto centrą. Berods jonaviškiams priklauso ir šio sezono lankomumo rekordas, kuomet paskutinį reguliaraus sezono mačą stebėjo 300 žiūrovų. Pakeliui į sporto centrą Faršas pasakoja, kad prieš kelerius metus, kuomet daug kam netikėtai Jonava pateko į finalą, kur susigrūmė su klaipėdiškių „Nafta“, į uostamiestį palaikyti savų vyko du autobusai azotininkų. Skamba rimtai, ar ne?

Prieš sugužant į sporto centrą, kelios skardinės suvartojamos prie viešosios bibliotekos ir pirmyn. Bilietukai yra ir čia, tik, skirtingai nei Molėtuose, kiek pigesni – 5 litukai parteryje ir 2 litukai balkone. Tačiau mums ieškoti metalo neprireikia – apsaugininkas mosteli: į balkoną, pridūręs, jog šiaip jau vilniečius reikėtų nurengti. Na, toks jau tas humoras.

Pradžia nežada nieko gero – kol knibinėjamės prie vėliavų, šeimininkai primeta tiek taškų, kad stačiai nepadoru žiūrėti į švieslentę. Sutapimas ar ne, tačiau įjungus palaikymą (keista, bet jonaviškiai šį kartą taip ir neišspaudė skanduočių), rezultatas ima tirpti ir prieš pertrauką tampa gana padorus. 

Pertrauką praleidžiame sporto centro bufete. Bestovint eilėje prie šimto gramų, pasirodo Gunia ir prislopintu balsu pasikviečia pakalbėti į lauką. Skamba kiek nejaukiai, tiesa? Tačiau iš tiesų čia laukia alaus vaišės, už ką tik dar kartą galima padėkoti jonaviškiams. 

Kaip Faršas ir prognozavo, antroje mačo dalyje žiūrovų pagausėjo, ir pirmoje mačo pusėje buvęs apytuštis balkonas prisipildo. Rungtynių pabaiga buvo įtempta ir jau tikėjausi, kad „Statyba“ pakartos savo firminį triuką, kuomet beviltiškai pralaiminėdama pirmąjį kėlinį, vėliau prisiveja varžovą ir jį paskutinėmis minutėmis nokautuoja. Deja, šis kartas ne toks. Ore tvyrantis pergalės jausmas subliūkšta ir du šimtai jonaviškių triumfuoja. Ką gi, pažiūrėsime, kaip seksis šeštadienį. 

Iki traukinio dar 40 minučių, tad svetingasis Faršas siūlo užsukti svečiuosna, kur stebim Agonijos vaizdo įrašus (beje, rekomenduoju apsilankyti Faršo kanale youtubėje (farshas666), ten sukrauta tikrai daug ir gero vaizdo materijalo) ir tyrinėjam NKL mačus, kol laikrodis rodo, jog metas jau kilti ir skubėti į stotį.

Faršas nemelavo – Jonavoje taksi žaibišku greičiu atsišaukia į iškvietimą, be to, ir kainos draugiškos: penkis litus taksistui į delną ir gali burgzti kad ir per visą Jonavą.

Kiek pasitrinam stotyje, ir atpūškavus vėluojančiam „Baltijos“ traukiniui, įšokam į vagoną, kur Gedas kaubojišku stiliumi tuoj pat okupuoja antrąjį aukštą – po audringos ketvirtadienio popietės kūnus taip ir traukia prie žemės.

Dar daugiau foto – B6 sektos fotoalbume.

4 komentarai:

  1. Pagarba frontui.. Tikėkimės šį sezoną, tai ne pabaiga.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mačo akimirkos prasprūdo ir į "oficialiąją" žiniasklaidą. Nors ir neryškiai, tačiau šmėksteli ten ir B6 kuopa. Žinia, šokėjos, kažkaip labiau domino fotografą :)

    http://www.15min.lt/gallery/show/nkl-astuntfinalis-jonavo-triobet-vilniaus-statyba-23743?p=2

    AtsakytiPanaikinti
  3. o taip, sokejos rulino ;) dabar galvoju, ar kas nors NKL'e dar turi sokejas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lyso Brolis (Matulke)2012 m. kovo 26 d. 17:25

    Antro vyjezdo į Jonavą kaina 25-30 Lt (priklausomai nuo Statybfanių skaičiaus) + turėti bilietui į rungtynes (girdėjau 2Lt). Pirminės išvykimo stotelės (Žirmūnai, Forum palace, Architektų g.).

    AtsakytiPanaikinti