2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Jonavos fiesta (Jonavos SK vs. Vilniaus „Statyba“)

B6 „Statybos“ sekcija pademonstravo iki šiol dar nematytą-neregėtą organizuotumą – vos per kelias dienas gimusi idėja vykti palaikyti „Statybos“ į Jonavą staigiai virto kūnu. Maža to, prie šį kartą ne legendinio oranžinio, bet balto autobusiuko sėdo pats senosios kartos garsusis supporteris Povkė, dar žinomas kaip Lysas. Po kokių penkiolikos metų pertraukos, ar ne?

Autobusiuko komplektacija gavosi ypač solidi: Povkė Lysas, Matulka, Čipsas, Gedulis, Waltenas, Audrius Neofolk, Vytenis, Studentas, Rimas ir Linas. Iš Kauno pasijungė White Pony aka Kostas Pistoletas kartu su tikra Lietuvos undergorundo metraščio legenda – fanzino KNK ideologu Gonziku, ir štai dvylikos žmonių mobas šeštą valandą vakaro jau kėlė vėliavas Jonavos SK salėje.

Sprendžiant iš kai kurių autobusiuko keleivių kondicijos, kelionė pirmyn nebuvo labai blaivi – priešingai nei mums, vykusiems iš Kauno. Gonzikas yra puikus gidas, tad tos 45 minutės, besiklausant pakelės knaipių istorijų bei pagaliau sužinojus, kuriame gi tvenkinyje nuskendo grupės 13 lyderis Ačkazauras, neprailgo.

Jonava jau buvo pramušta praėjusiais metais, kuomet čia vyko nepamirštamos playoffo batalijos, smagiai pabendrauta su vietiniais. Šį kartą salė pustuštė, ir vietinių bičiulių vos vienas, ir žaidimas prastas. Palaikymas galbūt ir neblizga, tačiau yra girdimas/matomas iš kitos salės pusės. Kas dar? Aha, šokėjos savo garderobą papildė naujomis aprangomis.

Mačo afterpartis vyksta sporto centro knaipėje „Olimpas“ ir tai turbūt yra vienas geriausių momentų. Atmosfera šyla, salėje jau dunksi tinklinio kamuolys (apie jį – kiek vėliau), bet nenumaldomai artėja 9 valanda vakaro, kuomet B6 keliai turi išsiskirti – mudviejų su Gonziku laukia kelionė atgal į Kauną, kitos dešimtinės – kelias namo.

Netikėtą žingsnį žengia Gedulis, kuris, būkime atviri, yra jau pakeliui į kosmosą: įkvėptas groundhoppingo romantikos, jis nusprendžia prisijungti prie klajonių po Lietuvą, dar sugeba pastverti „Palangos“ butelį ir jau trise judame Jonavos autobusų stoties link. Vedini Gonziko įsiremiame į neapeinamą tvorą, Gedulis jau baiminasi, jog šiose pakrūmėse bus užlaužtas, o paskutinis autobusas jau burzgina variklį. Tenka pademonstruoti neįtikėtiną spurtą ir, 200 metrų distanciją įveikęs olimpinio rekordo greičiu, puolu po autobuso ratais, taip jį priversdamas sustoti ir palaukti iš paskos besivelkančių bendrakeleivių.

...po valandos atsisveikinę su Gonziku, žengiame į naktinį Kauną. Šį kartą apsiribojame kultine B.O., kurios koridoriuose Gedulis paklysta, lauke krenta nuo laiptų. Apie kitus Gedulio nutikimus matyt galima pasakoti tik aludėje, o gal jis ir pats pasidalins įspūdžiais :)

Fotoataskaita:





















6 komentarai:

  1. ntaip,nemažiau smagu buvo ir busike, tiek pirmyn, tiek atgal. Reiktų dar kartą padėkoti Jonaviečiams už lauknešėlį (alaus ir Dainavos pavidalu) bei už tą šiurkštų, bet tokį už širdies griebiantį paprastą lietuvišką svetingumą (Čipsas bandydamas įbrukti pinigų už lauktuves susilaukė pasiūlymo greičiau juos pasiimti, nes gaus į snukį...:) Tiesa, Studas gal kiek svetingąjį jonavietį išgąsdino, į mandagų pasiūlymą pasilikti afterpačiui iškart sureagavęs karštai teigiamai... Laimei ar ne, Studą pavyko atkalbėti:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. kiek teko girdeti, kelione busiku namo buvo tiesiog kultine ;) chebra, o koks gi to jonavisko vardas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O sauniai ziuriu reikalai vyksta :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tarp kitko, Chamiakas Kaune (na, cia jau beveik pries menesi) vis klausinejo: kur Senis, Senis kur? Linkejimai Seniui ir t.t matyt nuo 1994 m. vis dar atsimena :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As dabar iskomandiruotas i Malaizija, tai i rungtynes negaliu niekaip ateiti :-( bet po kokiu poros savaiciu grisiu ir apsilankysiu :-)dekui Chamiakui uz linkejimus:-)

    AtsakytiPanaikinti