2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis

Didysis groundhoppingo turas (IV dalis). Kretingos „Milda“ prieš Skuodo „Bartuvą“

Štai ir paskutinis įrašas iš dar pavasarį surengto turo po mažąsias šalies futbolo lygas. Ir baigėsi jis ne fulės stadione, o Kretingos motodrome. Atvirai sakant, techninės sporto šakos manęs niekada nežavėjo, tačiau šanso pirmą kartą pamatyti motobolą gyvai negalėjau praleisti. Artėjant prie ūžiančio motodromo prisiminiau ir tas sovietinių laikų radijo transliacijas iš Kretingos „Žemūktechnikos“ rungtynių, ir Žemaičio pasakojimus apie tūkstantinę žiūrovų minią.

Po tuščių pirmos ir antros lygos futbolo stadionų, artėjant prie Kretingos motodromo ir matant pakelėje numestas mašinas, dar labiau apėmė azartas: ką aš ten išvysiu?

Vaizdelis pranoko visus lūkesčius. Jau prie įėjimo kontrolės buvo galima suprasti, kad čia vyksta fiesta, tikras Žemaitijos derbis tarp Kretingos „Mildos“ ir Skuodo „Bartuvos“. Su džiaugsmu suplojau už įėjimą dešimt litų ir puoliau žvalgytis: dvejose tribūnose – apie pora tūkstančių žiūrovų, keli baikerių klubai, nemenka alaus palapinė. Štai ko reikia tautiečiui! Nežinau, ar motobolo komandos sutrauktų tiek dėmesio kituose Lietuvos miestuose, tačiau Kretingoje ši, atvirai pasakius, savotiška sporto šaka valdo visiškai.

Apie patį mačą nelabai ką galiu papasakoti, juo labiau, kad esu visiškas motobolo profanas, o ir motodrome galėjau pabūti vos keliolika minučių, mat ketinau dar spėti įšokti į paskutinį KlaipėdaVilnius traukinį, tačiau atmosfera – superinė. Tiesa, pats motodromas gana skurdokas. Įstrigo tie momentai, kuomet po stipresnių smūgių kamuolys lėkdavo už vartų, ir gynėjai arba vartininkas kulniuodavo į dilgėles ir krūmus pasiimti kamuolio lyg Kūtvėlų futbolo turnyre. Tačiau kai esi entuziastas, argi dilgėlės gali pasirodyti svarbu?

Jei susidomėjote motobolu, labai rekomenduoju apsilankyti www.skuodomotobolas.lt – Skuode, beje, ir gimė lietuviškas motobolas. Apskritai, prieš skuodiškius reikia nulenkti galva, mat dar ir istorinį „Bartuvos“ pavadinimą išsaugojo, priešingai nei kretingiškiai, gimę po „Švyturio“ vėliava.

Šiame tinklapyje rasite pasakiškai įdomių straipsnių iškarpų ir visiškai nerealų dokumentinį filmuką http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vSj3KHVZWp8

Fotoataskaitą rasite čia: http://foto.delfi.lt/my_album/68671/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą