2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

5 minutės su Minsko „Dinamo“, 5 minutės su „Kruoja“

Taip jau susiklostė gyvenimas, kad ketvirtadienį, iš Latvijos pajūrio spaudžiant į Vilnių, kiek naivokai tikintis suspėti į pirmąjį šio sezono „Žalgirio“ euromačą, mūsiškė „Mazda“ velnišku greičiu lėkė per Šiaulius ir įsirėmė į vietos stadioną beveik lygiai 19 valandą.

Išvydę Minsko „Dinamo“ autobusą, negalėjome nesustoti. Visai neseniai kažkur virtualioje erdvėje teko matyti Baltarusijos taurės mačo tarp Minsko „Dinamo“ ir „FK Minsk“ nuotraukas, kurios, tiesą sakant, paliko įspūdį – dar nuo sovietų laikų negerais žodžiais žaliai baltoje terpėje minimo Minsko „Dinamo“ fanų sektoriai buvo sausakimši, turbūt kokie trys tūkstančiai, o gal ir daugiau žmonių. Iš karto prieš akis iškilo mūsiškis taurės finalas tarp „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ beveik tuščiame stadione. Taigi, smalsumas nugalėjo – labai jau knietėjo pasisukinėti šalia stadiono ir pažiūrėti, kokia gi torsida atvyko iš Baltarusijos.

Pamatytas vaizdelis pernelyg nenustebino – keliasdešimt vyrukų, likus kelioms minutėms iki mačo su Pakruojo „Kruoja“ pradžia, dar trynėsi prie stadiono. Keliolika iš jų atrodė efektingai – užsikočioję right said fred stiliaus bačkos su „Everlast“ marškinėliais ir šortukais, keli vyriokai su FKV marškinėliais. Pasirodo, į Šiaulius užsuko ir „FK Ventspils“ fanai, užuot nusprendę palaikyti savo komandą, nutarę patriukšmauti Šiauliuose su minskiečiais. Tai gal ir neturėtų labai stebinti – prieš pora metų šiuos, sakykime atvirai, vietos nerandančius tipažus jau teko matyti ir Panevėžyje, kur tą kartą jie laikė frontą kartu su BATE.

Prie mėlyno mikriuko pamatytas intelektualios išvaizdos vyrukas dėliojosi marškinėlius ir šalikus, kurie buvo pagaminti saviems specialiai pirmojo Europos taurės kvalifikacinio raundo proga. „Na, mūsų čia koks šimtas“, – sakė vyriokas. Paklaustas, ar neužsuko į Vilnių, jis šyptelėjo: „O ko ten, pasimušti?“ Tiesą sakant, žinant, kad Vilniaus ir Minsko santykiai buvo visada gana įtempti, išties galvojau, kad ketvirtadienis taip ramiai nesibaigs. Juo labiau, kad prasidėjus mačui, „Dinamo“ sektorius užbaubė skanduotę, kurioje buvo galima išgirsti pažadą, kad „Žalgiris bus sumuštas“. Vis dėlto šių dviejų stovyklų aplinkfutbolas, matyt, nusikelia į tolimesnę perspektyvą.

Gal net kiek įdomesniu atradimu tapo „Kruojos“ fanai. Beslampinėdamas apie stadioną, išvydau tris vaikinus, mosuojančius rankomis apie lipdukais nuklijuotą autobuso stovėjimo stotelę ir kažką aiškinantiems policininkams – pasirodo, šie norėjo, kad vyrukai su „Kruojos“ šalikais nugramdytų lipdukus. Įsivėliau į diskusiją ir matyt keli nesuprantami tarptautiniai žodžiai paveikė šiaip ramiai nusiteikusius pareigūnus ir jie netrukus nuėjo slampinėti toliau, o aš per kelias minutes išsiaiškinau, jog šioks toks judėjimas yra ir Pakruojyje. Pasak vieno iš vaikinų, dabar judesys yra apmiręs, tačiau geriausiais laikais (pernai?) per geriausius mačus aktyvą sudarydavo apie dvidešimt supporterių. „Šiaip šiandien čia atvyko nemažai pakruojiečių, bet...“, – nutęsė šalikuotas „Kruojos“ bičas. „Bet“ matyt reikia suprasti kaip paprastą žiūrovą, nors pustuštėje Šiaulių stadiono tribūnoje buvo galima išvysti ne vieną „Kruojos“ spalvomis pasidabinusį džentelmeną, o taip pat ir iškabintą klubo vėliavą. Gal įvyks stebuklas, ir „Kruojos“ fanai pramuš pirmąją europinę išvyką? Juk nežinia, kada dar gali išpulti toks šansas, jei iš viso jis bus.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą