2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Prieš trilerio atomazgą Mažeikiuose

Vėl, kaip ir pernai, „Statyba“ per prakaitą ir kraują skinasi kelią į NKL finalinį ketvertą. Ar pavyks antrus metus iš eilės prasmukti į šias dūzges, paaiškės jau ketvirtadienį Mažeikiuose, kur vyks trečiosios, lemtingosios ketvirtfinalio rungtynės.

Belaukiant trilerio atomazgos šiek tiek įspūdžių. Kaip ir pernai, šiemet juodai-baltų desantas „sėkmingai“ praleidžia kai kuriuos „play-offų“ mačus – ką padarysi, varžybos, vykstančios darbo dienomis, gerokai kiša koją, tačiau trečiajame mače komanda turės šiokį tokį palaikymą.

Po pralaimėjimo pirmajame mače Mažeikiuose, „Statybos“ likimas pakibo ant plauko. Neramino ir ta detalė, jog šiame sezone mažeikiškių taip ir nebuvo pavykę įveikti, tad šeštadienis nusimatė karštas. Rungtynių eigą visi žinote, tad trumpai apie atmosferą. Tokio perpildyto „Impulso“ neteko regėti: žmonės grūdosi už durų, lipo ant palangių, išsirangė palei visą aikštelės perimetrą, teko vos ne grumtis už teisę pastatyti pėdą žodžiu, absoliutus anšlagas. Ir nors oficialus protokolas skelbė 200 žiūrovų, jų realiai galėjo būti apie 300, gal net ir daugiau.

Tiesą sakant, mažeikiškių palaikymo frontas buvo gana audringas – ir nors jie lyg ir neturi fanatikų, tačiau skardūs nimfečių skandavimai buvo pakankamai gerai girdėti. Juodai-baltas balkonas, kuris, nors ir netekęs poros užkietėjusių šio sezono sąžiningų lankytojų, išvykusių palaikyti Lietuvos futbolo rinktinės mače su Slovakija, pasipildęs naujomis pajėgomis, ošė kaip reikalas.

Po trečio kėlinuko „Statyba“ pirmavo penkiolika taškų, ir, reikalas, rodos, buvo jau sutvarkytas. Tačiau čia, kaip madinga sakyti, yra NKL – ir čia viskas gali bet kurią akimirką pasisukti netikėta linkme. Taip ir nutiko – berods per kokią minutę ir dvidešimt sekundžių mažeikiškiai sugebėjo primesti 11 sausų taškų, ir nervų karas prasidėjo su nauja jėga. „Impulsas“ tiesiog sproginėjo nuo emocijų ir tai buvo išties žavus momentas... Juk vienas dalykas, kai fanatikai stūgauja ištuštėjusiame „Siemense“, kurių balsai paskęsta minkštose kėdėse nepasiekę adresatų ausų, o kitas dalykas, kuomet tu nuo aistrų sūkurio esi per ištiestos rankos atstumą.

Antrasis trilerio epizodas, kurio akimirkas rasite fotoataskaitoje, baigėsi sėkmingai. Kokia gi bus pabaiga Mažeikiuose?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą