2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Panevėžys: ir liūdna, ir smagu

Sėdžiu dabar grįžęs iš „Meksikos“ ir knapsiu nosimi, bet žinau, kad jei nebrūkštelsiu poros eilučių apie išvyką į Panevėžį, taip matyt ir nebeprisėsiu. Taigi, trumpai.

Išvyka į LT Čikagą lyg ir galėjo būti rekordinė, bet aplinkybės pakoregavo situaciją ir į nuosaikiųjų Pietų-4 (ar kaip pavadinti tą atšaką) mikrus, įdienojus priešvelykiniam šeštadieniui, įsiropštė keturi B6 moberiai: Čipsas, Audrius-Neofolk, Waltenas ir WP-Lietsargis. Šiaip ar taip, tai šio sezono išvykų už žaliai baltus rekordas B6 sąskaitoje. Oficiali LFF statistika skelbia, kad atsarginėje Panevėžio aikštėje buvo apie pustrečio tūkstančio žiūrovų, Pietų-4 pateikia, kad jų buvo 110-112. Nežinia, ar šiame skaičiuje figūruoja B6 ketvertukas, jau Panevėžyje „pasistiprinęs“ Uniku, ar ne, bet, šiaip ar taip, skaičiai džiugina.

Kaip nudžiugino ir prie stadiono vartų sutiktas Skirmantas Pabedinskas ar šaunieji bendrakeleiviai – C. Ellioto vaikystės draugeliai, ar kažkas panašaus. Žaliai-balti buvo įsitikinę, kad tai yra škotai, vėliau jie tapo „Londone gyvenančiais ir už „Arsenalą“ sergančiais škotais“, tačiau galutinė versija – kanadiečiai, jau kurį laiką gyvenantys UK, bet vis dar mylintys „Canucks“. Tiesą sakant, stebint, kokias dėžes jie vilko iš alkoholio parduotuvės ir krovė sau po kojomis, skrandis ėmė signalizuoti S.O.S. Ir ko jau neprikiši – vaišingi, rupūžės, tad palaimintasis mikriukas svaigti ėmė dar nepajudėjęs iš vietos.

Autobusiukai su keliais sustojimais į Panevėžį nulėkė kaip vėjas, porą kartų stabteldami Aukštaitijos apylinkėse, kuriose laisvai būtų galima susukti pašėlusį industrinį vesterną su truckeriais, kaubojais ir stambiakrūtėmis apleistų country degalinių šokėjomis.

Pats mačas webe ir forumuose jau tartas-aptartas. Lieka iš savo varpinės pastebėti, kad buvo gana nuobodu ir žiovulys nenumaldomai plėšė prusnas. Jei ne šalia įsitaisęs Panevėžio „inteligentas“, vis paskaitydavęs savo pralinksminančius moralus, ir Mutaboro filtras su apsaugininke, būtų buvę dar liūdniau.

Na, štai ir švilpukas, apsipirkimas „Norfoje“, kylantis slėgis, kuris varyte varo į miegą, juo labiau, kad 3/4 B6 išvakarėse pašventino barą „Akivarai“. Visgi jau atsidūrus prie „Alaus namų“ durų nutariama užsukti į namus – „Meksiką“, ir tos pora valandų prie žuvyčių ir tekilos šotukų nuotaiką pakelia į pliusinį lygmenį.

Foto ataskaitą rasite http://foto.delfi.lt/my_album/64951/ (tas pats slaptažodis, bet kadangi ten nėra jokių britkybių, persiųsiu nuorodą ir kitiems žaliai-baltiems).

Čia galite pasižiūrėti Pietų-4 fotografės Kristės ataskaitą:

http://public.fotki.com/lynxx/futbolas/2012-m-sezonas/ekranas-zalgiris-20/

Gerų Velykų!

2 komentarai:

  1. po tokios išvykos teko mirti ir prisikelti iš naujo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, mane tai Meksika, ir ypac tekila BE DRUSKOS, paveike kaip purvo vonos: ne laselio galvos skausmo, jokio drebulio/troskulio ir kitu nepageidaujamu pagiriu zenklu :) gal tai zenklas is auksciau?:)

    AtsakytiPanaikinti