2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Flešbekas: kaip barzdukai su farais draugavo

Ką gi, pagaliau atėjo laikas grąžinti dar vieną skolą – praėjus beveik pusmečiui (ar tik ne naujas rekordas?) prisiminti, kaip buvo pabaigtas 2012 metų A lygos sezonas.

Be jokios abejonės, išvyką į Alytų, kur „Žalgiris“ sezoną užbaigė maču su vietos „Dainava“, galima laikyti legendarine. Nors visai nedaug trūko, kad ji iš viso būtų neįvykusi. Kojos vos nepakišo išvakarėse Šiauliuose vykęs Lietuvos regbio rinktinės mačas (GG įrašą apie jį rasite 2012 metų lapkričio archyvuose): linksminantieji gėralai buvo vartojami praktiškai visą išvyką ir net jai pasibaigus. Nežinia, kokiame parkelyje ir kada vaišintis baigė ištvermingiausieji, tačiau faktas aiškus kaip blynas – ten, kur susirenka ex 41-osios vidurinės šutvė (o tokių išvykoje į regbį buvo bene trys vienetai), blaivaus vakarėlio nelauk.

Sekmadienio rytas išaušo labai žiaurus. Bukom akimis žiūrėjau į laikrodį ir keikiau savo užsispyrimą per savaitgalį sudalyvauti dvejose išvykose. Viena paguoda – kad bent jau savaitgalis neprasidėjo nuo Mažeikių, kur grūmėsi „Statyba“.

Prireikė velniškų valios pastangų keliantis iš lovos ir įsmunkant į drabužius. Tačiau artėjant prie „Alaus kolonėlės“, kur turėjo būriuotis minia Pietų IV ultrasų, sąmonė pamažu pradėjo šviesėti, skrandis siuntė pirmuosius atsigavimo signalus. Tačiau, o stebukle, prie „Alaus kolonėlės“ vietoje žaliai baltos minios išvydau tik pavytusius ir kiek svyruojančius GG ir Walteno veidus bei tvirtą kaip Trakų pilies mūras Vaplį, kuriam berods tai turėjo būti pirmoji išvyka.

Pasirodo, Arnoldas pagal geriausias „Big Lebovski“ tradicijas kažką pripainiojo, suvėlino laiką ir ultrabusas buvo jau kažkur Punios šiluose. Hipsteriškai atsidusę B6 sektantai nutarė, jog geriausia išeities iš susiklosčiusios padėties reikia ieškoti prie alaus bokalo: šiaip ne taip alučiui radus kelią į pilvus, GG nutarė supasuoti, o štai Waltenas, V(W)aplis ir WP nutarė nepasiduoti, sėsti į maršrutinį autobusą ir bent jau nuvykti į antrą kėlinį.

Tačiau šis planas staigiai buvo pakeistas stoties link riedančiame taksi. Vos tik GG išsilaipino prie senojo „Žalgirio“ stadiono, atmosfera taksi automobilyje ėmė kaisti, ir dideliu futbolo žinovu apsimetusiam taksistui pasiūlius nuskraidinti į Alytų už 200 litų, ši idėja iš karto buvo palaiminta griausmingu „hau“.

Lapkričio saulė maloniai kaitino, užsipirktas sidras svaigino tarsi pienių vynas, skaitliukas rijo kilometrą po kilometro, ir štai mes jau Alytuje. Nespėjom net sidro atsargų ištuštinti, kuomet taksistas mus katapultavo prie svečių sektoriaus, ir apduję nuo patirtos satisfakcijos žengėme prie vartų. Trys titanai iš karto buvo pastebėti viršutinėse eilėse įsikūrusiu žaliai baltų: „Barzdukai atvažiavo“. Barzdukai tai barzdukai, o kurgi sidro atsargas dėti? Smagiai šveičiau savo pilną tarą į tribūną, Arnoldas, deja, tokio išvystyto beisbolininko metimo nepademonstravo ir jo butelaitis adresatų nepasiekė. Kol Waltenas rengėsi antram metimui, man jau teko aiškintis pareigūnams. Situacija iš tiesų buvo kuriozinė ir anaiptol nedaug ką malonaus žadanti: pareigūnas jau kviečia pasivažinėti ir mačą praleisti daboklėje, o Waltenas svaido savo tarą į tribūną. Gerai, kad nors „Farų“ nebuvo. Visgi žaliai baltų sektorius sugeba sekti įvykius ne tik stadione, bet ir už jo tvoros, ir jų spaudimas paveikia pareigūnus. Dar kelios minutės ir mes jau stadione.

Tai turbūt pats geriausias stadionas, kurį šiuo metu turi Lietuva. Tai nėra kažkoks dizaino triumfas, tačiau viskas savo vietoje, švaru, tvarkinga, o ką reiškia aplinka – nuostabus pušynėlis. Besibaigiant mačui diktorius (spėju, kad tai garsusis D. Babijonas) pranešė, jog alytiškiai 2012 metais gausiausiai lankydavosi stadione (berods sezono vidurkis – 1115 žiūrovų).

Žiauriai gerą įspūdį paliko pagaliau gyvai pamatytas „Dzūkų tankų“ palaikymas, o jų „Oi, oi, ar viskas tvarkoj – mes su „Dainava“ ranka rankoje“ iki šiol skamba ausyse.

Nežinau, ar man pritars kiti W frakcijos nariai, tačiau Alytaus stadioną primygtinai rekomenduoju aplankyti ir kitiems B6 sektantams.

Gėrėkitės nuotraukomis ir savo kalendorių paraštėse pasižymėkite: Alytus. Kviečia. Šaukia. Laukia.

2 komentarai:

  1. sustojimo tikslas nuotraukoje akivaizdus - pamyzt

    AtsakytiPanaikinti
  2. ne tik - dar ir prasieti pro grybinga alytaus rajono sila :)

    AtsakytiPanaikinti