2013 m. kovo 8 d., penktadienis

Aistringas Naujamiesčio derbis

Lygiai prieš metus, prasidėjus NKL atkrintamųjų karštinei, gurkšnodami alutį pakeliui į Jonavą, atidarėme masyvesnių išvykų istoriją (na, žinoma, nereikia pamiršti Trintuko, kuris vienas suvažinėjo į Molėtus). Šį kartą aštuntfinalis palankus tuo, jog niekur vykti nereikės. Dalis romantikos nusibraukia, tačiau galima tikėtis nemenko palaikymo, juo labiau, kad Naujamiesčio derbis su Š. Marčiulionio akademija jau nuo pirmojo atgimusios „Statybos“ sezono praktiškai visada pažeria aistros proveržių.

Dar prieš aštuntfinalių pradžią viename oficialiame krepšinio portale pasirodė informacija apie finansines bėdas „Statybos“ štabe. Nežinia, ar tai sutapimas, ar ne, tačiau paskui pasirodė visa eilė straipsnių, iš kurių paaiškėjo, kad, ko gero, su finansais nepriekaištingai tvarkosi tik Utenos „Juventus“. O kur ekspertų prognozės, kad „marčiulionkė“ „Statybą“ paguldys ant menčių 2:0, kad marčiulionkės“ bablo nušluos „Statybos“ jaunystę. Žodžiu, nuotaikos ne per geriausios.

Derbis sutraukė pilnutėlę „Impulso“ salytę, o tai yra apie 200 žmonių. Tai, žinoma, nėra naujiena – būdavo mačų, į kuriuos sueidavo ir 250 žiūrovų, tad šioks šoks rezervas yra. Aktyviųjų supporterių būrelį šį kartą sudarė Čipsas, Matulka, broliai Vytenis ir Darius (manau, jie turės įrodyti, jog yra ne ką prastesni, nei debošą tą pati vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje sukėlę broliai latviai „Rankelės“ tik auką išsirinkit :)), Walten, Gedulis G., WP, Rimas, Meška, tiesiai iš praėjusių metų finalo ketverto į šio sezono aktrintamąsiais atkeliavęs Rykštė, tylusis Romka ir kovingasis Trintukas, kuris šį kartą buvo lyg šešėlis. Balkone buvo susirinkęs dar būrelis anaiptol netylinčių sirgalių, iš kurių vienas, įtariu, dar savo akimis matė 1979 metų bronzą.

Mačo eigą (galiu tik pasakyti, jog tokio fantastiško „Statybos“ nusiteikimo jau senokai neteko matyti) komentaruose, viliuos, aptars Čipsas, kuris, šventai tikiu, po nugėrimo su Maskvos „Chimki“ į Vilnių lydėjusia Rusijos sporto žurnalistų brigada, pagaliau supras, kur yra jo tikrasis pašaukimas.

Palaikymas buvo vienas geresnių, ir per pirmus du kėlinukus pertempęs balso stygas, nukėblinau į apačią užfiksuoti poros akimirkų. Galiu paliudyti, jog iš balkono vibruojančios emocijos persirisdavo per visą aikštelę!

Antrasis aštuntfinalio mačas – šeštadienį, kovo 9 d., Š. Marčiulionio akademijos salėje (o iš tikrųjų – senosios „Statybos“ namų aikštėje). Reikia užkurti pirtelę!

















8 komentarai:

  1. Rytoj apšilimas prieš mačą bus kokiam kabakėlyje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koki Joniški? Aš pripratęs prie tavo mistaipu, bet ant tiek ;]

    AtsakytiPanaikinti
  3. arnoldai, dekui uz pastebejima, pataisiau. Joniskis matyt uzprogramuotas kitiems metams :)

    Seni, vakar buvo iskeltas klausimas del apsilimo, bet matyt bus is karto griebiamas jautis uz ragu marciulionkes balkone.

    Tarp kitko, ar esi isirases i statybos meilinglista? Jei ne, susisiek su waltenu, itrauks tave.

    AtsakytiPanaikinti
  4. bedantis trintukas? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. totalus šūūūūdas dėl rytdienos, nes negalėsiu vėl būti:-(((((((( gal su ketfirtfinaliais bus geriau :-| bet žiūrint į perspektyvą, tai tik finalai man šviečiasi :-? Kostai, parašyk Walteno kontaktus facebooke į privatą... Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikinu įveikus šmka. Kitas etapas jums su Mažeikiais, nepagailėkit ir jų. :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. dekui, Moletu kariunai! kaip supratau, pas jus visai netoli buvo sensacija. Taip, Mazeikiai ir Dzukija si sezona favoritai, bet ne taip lengvai issikapste is 1/8. Cia NKL, sunku ka nuspeti. Kaip supratau, siandien pas jus tribunos artypilnes buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jo, nedaug truko iki pergales, pasktutine minute dar buvo tik -3 ir kamuolys musu, bet nieko rimto ir nebepavyko sukurti musiskiams. Bet visas varzybas lygiai ejom su jeis ir buvo sunku nuspeti kas laimes. Triuksmo saleje irgi buvo daug, sale buvo beveik pilna, apie 250~280 ziurovu buvo, kelios tuscios vietos. Triuksmas visas varzybas buvo didelis, o kai atejo pasktutines minutes, tai nuo svilpimo kai kurie ziurovai net ausis dengesi. :)

    p.s Gerai atrodot su salikais. :)

    AtsakytiPanaikinti