2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Groundhoppinant Vilnių: 4 iš 5 arba trigubas savaitgalis

Viskas prasidėjo, kai netikėtai Čipsas pasiūlė aplankyt „Sakalus“ BBL varžybose. Po pusės dienos klausinėjimosi, ar kas dar prisijungs, nieko nerandama, bet sužinoma jog garbus B6 signataras švenčia savo gimtadienį. OLE! Dviese tai dviese, nieko baisaus. Sutarėm susitikt „Submarine“. Kol Čipsas sėdi kamštyje, suvalgau „meksikietiškos“ sriubos. Na ir brudas. Atėjęs kolega sukerta barščių ir jie, berods, buvo netgi geri. Nieko, maniau, atsigriebsiu savo, kai nueisim į „Борщ“. Deja deja...

Ką gi, į salę patenkam jau prasidėjus varžyboms. Intrigos buvo tiek daug, kad „Sakalai“ pabaigoje nebevargina savo pagrindinių žaidėjų, o „Kalevo“ komandai net nepavyksta kartais išsimest kamuolio. Užtat teisėjavo R. Brazauskas. Tokio teisėjavimo kartais labiau reikėtų NKL’e, nei šiuo atveju BBL’e. Kai komandų skirtumas akivaizdus ir mūsų „Statyba“, manau, tikrai nebūtų prasčiau pasirodžiusi prieš estukus.

Toliau seka kelias link Algirdo dvitaškio, kur „Mexico“ kaip visada sausakimšas, o jau planuoti mintyse barščiai turi uždarą vakarą. Tad keliamės į Lazdynus, Čipsas dalinasi Andalūzijos pomidorų receptu, prieš tai dar aprodydamas kelias slaptas Lazdynų vietas (na, prieš 20 metų, dabar jau viskas kitaip ir tos slaptos vietos internete matyt vaikams). Tiek ir to penktadienio beliko, troleibusas, namai.

Šeštadienis, na jau įprastas laikas ir vieta. Kaip jau net įprasta, visi renkasi vangiai, bet kalbos liejasi laisvai. Aš vis pertraukinėju Romką, Gedulis neturi kada įsiterpt net. Niekas nepatikės aišku, bet taip buvo. Vakar dienos kolega spėja dar aplankyt Gelžbo/B6 kompanionus iš Liepkalnio stadiono, tad vėlinasi. Pirmas kėlinys +– ok, bet wtf Trintuko nėra? Gal ruošia savo firminį šokį jau aikštelėj atlikt? Ne, nesulaukiam jo ir ten. Kitas wtf baneriai neiškabinti. Per pertrauką sutvarkom tą nesusipratimą.

Antras kėlinys, kažkuriuo metu jau pasirodo Indėnas su labai šiltu ir pavargusiu kolega. Indėnas skanduoja visur ir visada. Į pertrauką keliaujama su 12 taškų persvara. Trečias kėlinys kaip visada, sužinom jog jau lygiosios ir ketvirtame tenka vėl pasodinti kažkiek balsus. Panašu, jog kauniečiams vietom tai turėjo poveikio, nekalbėsiu apie tai, kas ko neišmetė į aikštę. Ketinimų buvo įvairių ;] Pergalė gauta ir labai reikalinga. Ilgai neužsibūnant „Fokuse“ keliaujam į gan žinomą vietą Pašiluose, kur Romka išsiduoda apie „Akto“ varžybas sekmadienį „Sportimoj“. Ohohoho, pagalvojau aš (gerai, jog pareigūnai negirdėjo), taigi kas man, ateisiu.

Sekmadienis. Artėjant link 14 val., išjudu iš namų, oh koks sunkus ir varginantis kelias per pusnis. Ateinu jau prasidėjus varžyboms. 7x7, visa salė suskirstyta į 4 dalis, keturios varžybos iškart. Susirandu, kur žaidžia „Aktas“. O kiek nedaug žaidėjų, o ir „Omnitelis“ įmušė. Nieko tokio. Paskui išlyginama, vėliau išbėga Romka į aikštę ir muša įvartį (hehe, maladec), paskui dar prisideda prie trečio įvarčio. Vava, jau matau kaip DJ Lietsargis kraipo galvą iš pasitenkinimo ;] Pergalė 4:2. Kas toliau? Dar kažkokia geltona komanda, kuri nuo „Akto“ gauna 6:1, tai ir tiek apie juos.

„O kur gi tas penktas?“, paklaus labiau inžinerinio mąstymo žmogus. Ogi ten, kad Čipsas dar pasikvietė pažiūrėti „Delfinų“. Ne, ne tos šūdgrupės, o futsalo VGTU salėj. Kadangi ten žaidžia nemažai iš „Akto“ komandos (kitaip Čipsas gal ir nekviestų :)), prisijungiu, vis tiek bažnyčion dar ne laikas, o ir norėjosi futsalo pažiūrėt. Čia jau žingsnis po žingsnio varžybos pralošiamos, buvo apmaudžių klaidų. Tie, kas žaidžia jau trečias varžybas per dieną, akivaizdžiai pervargę. Nieko tokio, priešininkai tai žaliai balti. Tegu laimi :) Atskirą performansą užkūrė VGTU rūbininkas. Šlubas su lazda ėjo, varė visus „Delfinus“ iš dušo, nes jiems kitur ten reikėjo būt. Nesukalbamas viršininkas. Ir visiems paskui pasakojo, kokie aršūs futbolistai čia. Kodėl apsaugos nepakvietė – nežinau... A, na jis gi ten pagrindinė apsauga ir yra.

Tikiuosi visi skaitytojai užmigo ties „Submarinu“ ir bandyčiau dar prisimint paskutinę kelionę į Panevėžį, bet Gedas kaip supratau kai kurias vietas pamena geriau, man jau vyjezdai gali ir maišytis :)

2 komentarai: