2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Kaip mes šventėme Zamboni gimtadienį

Maladec, Žukovas, taip ir toliau!
Šių metų sausio 16 d. savo 112-ąjį gimtadienį būtų šventęs ledo valymo mašinos išradėjas Frankas Zamboni. Ta proga ledo rūmuose įvyko Vilniaus VNA ir Kėdainių LRK komandų akistata. Na, ne visai ta proga. Tiesiog Lietuvos ledo ritulio lygos aukščiausiojo diviziono mačas.

Kaip ir priklauso B6, susirinkom šešiese. Doomeriai girtuokliavo kapinėse prie mafijozo paminklo, o aš, Čipsas ir Tomas stabtelėjome šalikelėje. Pasilinksminę per tvorą, apsukome ratu „Dainavos“ puslitrį, pasiklausėme istorijų apie Čipso medžioklinį šunį ir patraukėme į salę.

Rungtynės nepopuliarios, todėl arenos darbuotojai patingėjo atrakinti duris į balkoną ir teko eiti nemažą ratą, ganant akis į keturis pramogaujančius čiuožėjus didžiojoje salėje. Tuo tarpu mažojoje salėje vyksta komandų apšilimas. Žengti aikštės pakraščiu ne taip ir smagu – vienas smūgis šaiba galvon ir tektų tapti nuolatiniu Čipso klientu. Balkone slidu ir gan tuščia (anot protokolo buvo 123 žiūrovai, bet nebuvo). Temperatūra nulinė ir kas kėlinį krenta vienu laipsniu, todėl per pertraukas smagu išeiti į lauką sušilti ar papūsti į fleitą dopingo kontrolės kambaryje.

Prieš rungtynes galvoje kirba, kad laimėti turėtų Kėdainiai. Visgi jų gretose žaidžia net pora rinktinės duonos ragavusių žaidėjų, o dar ir namų rungtynes LRK lošia Kauno „Akropolyje“. Tuo tarpu vilniečių komandoje arba veteranai, arba visiškai žali jaunuoliai. Laimei, prognozėms nelemta išsipildyti – dvikalbio trenerio vedama VNA ekipa nušluoja agurkiečius rezultatu 4:0. Ypač pagirų vertas patikimai žaidęs vilniečių vartininkas Žukovas, o atskiro paminėjimo – komandos kapitonas (nes su ūsais).

Gimtadienio puota ilgai neužsitęsė ir išsiskirstėm namo, davę priesaiką vasario 10 d. (sekmadienį) 12 val. ateiti pažiūrėti (atsigerti) vilniečių akistatos su svečiais iš Karaliaučiaus. Nebent atsirastų entuziastų, norinčių pažiūrėti ledo ritulio po atviru dangumi – šeštadienį prie Baltojo tilto lyg ir žais Elektrėnų „Energija“ su kažkuo (pagal prognozę turėtų būti –12 C).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą