2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Tituškos, kaljanas ir „Trakai – čempion“

Ką gi, po ilgesnės pertraukos vėl prabudo noras pramiklinti plunksną ir pasidalinti įspūdžiais iš pirmosios oficialios Vilniaus „Žalgirio“ ir FK „Trakai“ akistatos. Iš to nuobodulio, jog Vilniuje vėl yra tik viena aukščiausiame lygmenyje žaidžianti komanda (kas galėjo pagalvoti, kad šiemet Kaunas vėl neturės komandos (nors „Spyris“ lyg ir mėgino daryti judesiuką link šio tikslo), o uostamiestis vėl turės dvi komandas ir tikrąjį derbį (prieš kelis metus „Klaipėda“ virtęs „Glestumas“ reiškė pretenzijas tapti „tikrąja“ uostamiesčio komanda, tačiau eksperimentas žlugo, taip ir nepasiekęs nieko rimtesnio, nepaisant to, jog prie šios komandos pirštus buvo prikišęs ir garsus prodiuseris Gintaras Bendžius)), kautynės su komanda, esančia kurortiniame miestelyje vos už 20 minučių kelio nuo Karoliniškių, buvo įvardintos kaip mažasis derbis.

Nesiplėsiu bandydamas išnarplioti mįslę, kaip Trakų klubas finansiškai subrendo A lygai, tačiau akivaizdu, kad surinkti į vieną krūvą tokias pavardes kaip Miceika, Labukas, Astrauskas, Grybauskas su kultiniu Edgaru Jankausku priešakyje nėra pigu.

Prie stadiono atkulniavau likus dviems minutėms tikėdamasis, kad per 10 minučių nugriebsiu bilietą už 11 litų ir praleisiu tik kelias nereikšmingas pirmo kėlinio minutes. Tačiau didžiam mano nustebimui prie vartų šurmuliavo nemenka minia, o prie bilietais prekiavusio automobilio išsivingiavo solidi eilė. B6 fanatikai, į futbolą traukiantys bet kokiu oru, jau iš anksto buvo įsigiję akcijinius bilietus po 5 litus, o štai žiūrovams, tik paskutinę akimirką susigundžiusiems galimybe tokį pasakiškai šiltą kovo vakarą praleisti stadione stebint spirdžių, teko pakloti jau 19 litų. Turbūt dar niekada A lyga nekainavo taip brangiai, tačiau šiuo atveju FK „Trakus“ (jie buvo formalūs mačo šeimininkai) tik galima pagirti už protingą rinkodarą, atsižvelgiant į visus parametrus: penktadienio vakaras, top mačas, o čia dar kaip dovanėlė – ir puikus oras.

Oficialus protokolas skelbė, kad į mačą susirinko 2500 žiūrovų, tačiau galėjo susidaryti įspūdis, kad jų yra netgi netoli 3000. Pasakiškas skaičius, leidžiantis spėti, kad gegužę, jei tik orai bus palankūs, A lygos mačai gali privilioti ir dar daugiau žiūrovų. Kaip čia neprisiminsi Vingio parko stadiono, pirmos lygos ir kelių šimtų žiūrovų, nutūpusių ant betoninių suoliukų?

Dar vienas įdomus momentas, ko gero, gal net įdomiausias – specifinis Trakų fanų palaikymas. Iš pradžių tribūnoje uždegamas kaljanas, vėliau – palaikymo šūksniai, o po išlyginamojo įvarčio – ir nedidelė orgija su „Trakai – čempion“ ir ne pačiais padoriausiais gestais, skirtais Pietų IV tribūnai.

Galbūt vėliau Trakų-Lentvario fanatų galvos prablaivėjo, o galbūt jų laukė paskutinė električka, tačiau likus kelioms minutėms iki mačo pabaigos vyrukai tvarkingai išsirikiavo į koloną ir dingo iš stadiono.

Vis dėlto policijai teko įsijungti į judesį, kuomet dėl nelabai aiškių priežasčių visai šalia Pietų IV sektoriaus kilo lyg ir šioks apsistumdymas. Visgi trašysto ūsus užsiauginęs policininkas, patvirtinęs apie apsistumdymą, daugiau detalių specialiam B6 korespondentui neatskleidė.

Pilną fotoataskaitą rasite Kosto Pistoleto profilyje feisbuke, o taip pat galite parekomenduoti kokį nemokamą web fotoservisą, kur galima archyvuoti ir gražiai, padidintai peržiūrėti nuotraukas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą