2013 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

Juoda „Statybos“ diena, tačiau mes grįšime


2013 metų rugsėjo 24 diena B6 judėjimo istorijoje bus apibraukta juodu markeriu – būtent tą dieną oficialus NKL puslapis pranešė, jog Vilniaus „Statyba“, legendinis sostinės krepšinio klubas, nedalyvaus 2013/2014 sezone. Po kiek laiko ir pats klubas savo paskyroje feisbuke pateikė pranešimą, kurį ir pacituosiu.

„Sveiki, liūdna, tačiau turime pripažinti sudėtingą klubo finansinę padėtį, kuri, deja, nuo praėjusio sezono pabaigos į gerąją pusę nepasikeitė. Šį sezoną klubas BC STATYBA neišleis komandos NKL čempionate.
Manome, kad pozicija, kurios laikomės ir laikysimės, yra teisinga ir vienintelė galima. O ji tokia: jei negalime užtikrinti sklandaus komandos finansavimo, geriau į skolas nelįsti ir žaidėjų, trenerių, personalo bei kitų partnerių nelaikyti
pririštų tik pažadais. Pirmiausia mūsų užduotis – sutvarkyti praėjusio sezono įsipareigojimus. O nuo pat pirmos dienos, kai tai bus padaryta – siekti, kad kitais metais vėl galėsime sugrįžti iškelta galvą ir toliau siekti savų tikslų krepšinio aikštelėse. O dabar darbai nesustoja – klubas vykdys savo veiklą toliau, bendradarbiausime su Statybos veteranais, gerbėjais ir prijaučiančiais. Ir su ištikimiausiais fanais. Taip jau yra, kad mūsų spalvos JUODA BALTA. Dabar daugiau juoda, bet po jos vis tiek ateina balta. Ačiū visiems už supratimą ir palaikymą“.

Kas nors kiek buvo kyštelėjęs nosį į krepšinio (ir ne tik) užkulisius, puikiai žino, koks tai nepaprastai sudėtingas pasaulis. Ir vertybės, tokios kaip tradicijos, bendruomeniškumas, identitetas, spalvos, deja, vis labiau pamirštamos, o marketingo mechanizmai pasukami, deja, visiškai į priešingą pusę.

Kas laukia „Statybos“? Kokia bus klubo ateitis? Ar ši pauzė vėl nevirs keliolika metų spengiančios tylos, kas jau buvo klubo istorijoje? Nežinia. Viena aišku – atėjo išbandymų metas, ir nors B6 garsėja kaip tingaus laiko leidimo tribūnose mėgėjai, „Statybos“ sekcija, kad ir kokia negausi būtų, nežada nuleisti rankų. Pirmas kuklus, tačiau savalaikis žingsnis žengtas topiniame futbolo A lygos mače tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Panevėžio „Ekrano“. Ir jei tu, malonus skaitytojau, taip pat neabejingas „Statybos“ likimui, junkis prie mūsų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą