2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

„Žalgiris“ – „Lech“ preparty: kas vyksta Vilniuje? (fotoreportažas)

– Dėde, jūs čia rytoj neikite.
– ???
– Skaitėte 15min? Atvažiuos tūkstantis du šimtai lenkų.
– Na ir?
– Sugriaus Vilnių, senamiestį sugriaus.
– O pats eisi?
– Na, jo.

Štai tokį pokalbį apturėjau mačo išvakarėse, nuėjęs pasižvalgyti prie LFF stadiono. Išsitraukęs fotoaparatą tikėjausi pagauti kelis treniruotės vaizdelius, deja, vietoje „Lech“ teko apturėti tokį dialogą su pro šalį ėjusiais vaikigaliais, šiaip jau kalbančiais su akcentu, bet štai, matyt dėka Valatkos, skaitančiais 15min.

O štai ketvirtadienį apie vienuoliktą valandą išsliūkinęs iš namų už poros šimtų metrų susidūriau su pirmuoju patruliu, dar po poros šimtų metrų, visai šalia legendinės „Čeburekinės“ – ir pirmasis „Lech“ mobas. Šešiolika užsikačialinusių vyrukų taikingai slinko gatve žemyn Aušros vartų link. Vis dėlto 700 kilometrų, matyt, nuovargis jaučiasi. Vos spėjau žvilgsniu nulydėti šitą kuopą, iš už kampo išlindo vėl keliolika apskustų galvų, retas kuris jų vilkėjo mėlyną baltą aprangos kodą, bet, žinoma, vargu ar juos supainiosi su maldininkais.

Kol nusikasiau iki stadiono, teko išvysti dar kelias grupeles, visos po keliolika galvų, yra ir mergiočių. Apie 12 valandą prie stadiono jau budėjo keturi policijos ekipažai, vienas pareigūnas jėgas kaupė kirsdamas greitą maistą.

Kadangi vakar sąžiningai nužingsniavau palei visą stadiono Liepkalnio gatvės perimetrą, teko pamatyti ir šiokių tokių naujovių – statomos papildomos užtvaros, o tą įmantrų geltonos spalvos statinį „papuošė“ lipdukas „Polskie Wilno“.

Grupelė „Lech“ ultrų būriavosi prie Aušros vartų – kaip gi neįsiamžinti prie jų? O štai prie Rotušės teko išvysti vaizdelį, kuris patvirtino pareigūnų žodžius, kad kontrolė bus sustiprinta. Iš autobusiuko išsiritę „lechai“ iš karto pateko į viešosios apsaugos glėbį, patikrintos ir nufotografuotos jų asmens tapatybės kortelės, dirstelėta ir į autobusiuko vidų.

Šitiems kibicams šiek tiek nepasisekė – o juk turėjo šansą paflirtuoti su dailiosios lyties pareigūnėmis, kurių, šiek tiek keista, buvo (ir nemažai) kiekviename mano pamatytame patrulyje.

B6 taip pat turi savo spec. korespondentus traumatologiniame punkte bei undergroundinėje dantų protezų klinikoje. Alio, Gediminai? Alio, Čipsai?












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą