2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Lietuva – Slovakija: B4


B6 vyrai stebi rungtynes Kauno ultrasų vėliavos pašonėje
Medžių lapus jau dažo rudeninės spalvos, tad tikėkimės, jog futbolo lankomumo situacija stadionuose iš B6 pusės greitu laiku pasitaisys. Nes tik keturi B6 entuziastai penktadienį apsilankė pirmosiose Lietuvos futbolo rinktinės rungtynėse atrankoje į WorldCup 2014 prieš Slovakijos nacionalinę komandą (ta kaina kainelė, bet vis tiek).

Alaus bokalus Bazilijonuose ėmėme kilnoti likus daugiau nei dviem valandom iki mačo pradžios. Sekanti stotelė – Marijos skulptūros prieigose esantis Žaliasis baras, kur smagiai ištuštinamas Bobelinės butelaitis. Na, jau laikas į stadioną. Nusprendžiame mėginti patekti į savo mėgiamą RE tribūną, nors bilietus esame įsigiję už vartų esančiame PB sektoriuje. Planas neišdega, bilietai nenuskaityti ir tenka pusračiu apsukti stadioną, kur bilietų skenavimo sistema išvis neveikia, tad kontrolieriai įleidinėja visus, rankose turinčius sulankstytus lapus (išlankstyti jų net nereikėjo).

Tribūna užpildyta, tad įsitaisome trečioje jos eilėje, iš kur vaizdas į aikštę ne per geriausias. Kas vyksta prie toliau nuo mūsų esančių vartų įžiūrėti išties sunku. Ugnius pakabina Lietuvos vėliavėlę, kurią per pertrauką apsauginiai liepia perkabinti kiek aukščiau, nes „reklamas užstoja“. Nudžiugina lietuvių įvartis, nuliūdina slovakų golas. Raudona slovako kortelė sujaukia svečių žaidimo planą, tačiau lietuvaičiai tuo nepasinaudoja ir pirmosios atrankos rungtynės baigiasi lygiosiomis, kas truputį nuvilia. Be to, kiek nusiviliame neišvydę stadiono prieigose piketuojančio WP su marškinėliais už 53 litus.

Toliau išbandomas restoranas „Leičiai“, kuriame linksminasi bei savo dainom kitus linksmina airių folko grupelė „The Aer Lingus Musical Society“. Josios menedžeris (?), garbaus amžiaus vyriškis, reklamuoja mums šeštadienio vakare įvyksiantį koncertą, į kurį gal kas nors ir nuėjo, o gal ir ne. Tačiau barmenas jau moja ranka durų link (airiams pagerti ledžiama ir toliau) ir tenka nešdintis į „Akivarus“, kuriuose ilgai neužsibūnu, palikęs walteną ir Ugnių bekilnojančius alaus bokalus.

Ką gi, sėkmės rinktinei rytojaus mače Graikijoje, ir tikėkimės, kad graikų spauda nenusivažiuos su tokio stiliaus naujienomis, kaip „Graikijos futbolo rinktinės stovyklą pasiekė džiugi žinia – traumą patyrė vienas Lietuvos rinktinės lyderių Tomas Danilevičius“.

1 komentaras:

  1. geras reportas, jauciasi, kad Gedulis sumazino suvartojamo pivasiko kieki :)

    AtsakytiPanaikinti